Sijaiskoti on paikka, jossa kotia etsivät kissat saavat olla kodinomaisissa oloissa siihen asti, että se oikea koti löytyy.

Oma mielenkintoni heräsi, kun hoitolalle tuli kissoja, jotka selvästi tarvitsisivat enemmän aikaa, jotta kesyyntyisivät.

Silloin meille muutti MARILYN.

Pieni valkoinen kissa, joka oli hylätty, mutta joka oli niin uskomattoman kiltti ja hyvähermoinen. Kun se käytettiin leikattavana ja otti kaulurin itseltä pois, riitti kun sanoi että noin ei saa tehdä. Se antoi kaulurin olla koko viikon. Lilli ei tykkää toisista kissoista, mutta sietää niitä. Marilyn oli hyvin kiltti ja antoi tilaa. Se asui saunan lauteilla, ihan omasta tahdostaan ja tuli vasta illalla kun talo hiljeni. Kattoon asti ulottuva raapimapuu on yksi suosikkipaikoista. Sieltä se tarkkaili tilanteita, ja joskus uskalsi jopa sohvalle viereen rapsuteltavaksi.

Marilyn ehti olla meillä neljä kuukautta, kunnes muutti syksyllä 2014 samaan paikkaan minne minun lapinkoirakasvatti muutti, Maaningalle asti. Se oli yllättävän kesy siellä heti parin päivän tutustumisen jälkeen ja on ottanut paikkansa.

marilyn.jpg